A charltoni Lyle Taylor: “Nem fogunk egy hülye hashtaggel véget vetni a rasszizmusnak”

Lyle Taylor vére forr. A csatár, aki szerint hat-hétszer bántalmazták az egész pályafutása során, amely az északi Isthmian Divízióban szereplő Concord Rangers-től a bajnokság Charlton Athletic-ig vezetett, kiábrándult és elkeseredett, hogy a futball nem tudta igazán kezelni a diszkriminációt, amely továbbra is szennyezi a játékot.Hallva Taylor kérdését, változott-e valami, mióta Raheem Sterlinget egy Chelsea rajongó visszaélte decemberben, és elmeséli a faji rágalmakat, amelyeket szenvedett, attól kezdve, hogy Foonirkért játszva „gubónak” hívták, és banán és majom emojikat küldtek a közösségi médiában nehéz, de szükséges hallgatás.Haringey tökéletes hely a futball számára, hogy állást foglaljon a rasszizmus ellen | Helen Parton További információ

Az interjú első fele azon okok körül forog, amelyek miatt a 29 éves férfi neon rózsaszínre festette a haját, és több mint 30 000 fontot gyűjtött a Cancer Research UK számára, de Taylor olyan őszintén beszél, és szenvedélyesen a rasszizmus miatt, lehetetlen figyelmen kívül hagyni.Taylor fájdalmasan őszinte, amikor arra a kiszámíthatóságra reflektál, amellyel a Bet 365 faji visszaélés kérdése az elmúlt kétheten belül kilyukasztotta és elrontotta a meccseket, ami azt eredményezte, hogy Bulgáriában kétszer is leállítottak egy angliai mérkőzést, egy rajongót pedig kiszorítottak az Old Trafford-ból, Haringey Borough pedig elindult. a pálya és a Bristol City, a Hearts és a Northampton nyomozásra késztették állítólagos rasszizmust a játékuk során.

“Úgy érzem, hogy valójában semmit sem csinálnak” – mondja Taylor. – Majdnem olyan, mintha ez a dolog megtörténne, öt percig beszélünk róla, majd a következő dolog, amit tudsz, hogy valahogy a szőnyeg alá van ecsetelve. Aztán egy hét múlva megismétlődik, majd újra beszélünk róla.És akkor előállnak egy hülye hashtaggel, amely megjelenik a közösségi médiában, amivel „ez megváltoztatja a világot”, de nem fogunk hülye hashtaggel változtatni a világon, sajnálom. Most nekikezdenek kell: „Tudod mit, ezt nem fogadjuk el.”

„Olyan világban élünk, ahol egymilliárd különböző bőrszín és vallás létezik, és mindezek a dolgok, és mégis van rasszizmusunk. Nagyon jó és jó, amikor Anglia ott áll és megy: “Fent vagyunk a magas lovunkon, a bolgárok undorítóak, ezt nem tehetik meg, nem tudnak majmot adni”, de ebben az országban történik. Nem mintha ez az ország teljesen nélkülözné a rasszizmust. Ez nem. Ez az ország minden bajnokságában és minden szintjén megtörténik.Ne kezdjünk tehát vitába arról, hogy mi történjen Európában és a világ ezen részén vagy a világ azon részén. Takarítanunk kell a saját házunkat.

„Megvan az az idióta, aki a bolgár válogatott irányítója volt, és azt mondta:„ Nem hallottam. ”Bollocks, hallottad. Mindenki hallotta. Hallani lehetett a tévében. Ezután megkaptad a [bolgár] szövetséget, hogy „nos, mindent megteszünk, amit csak tudunk.” Nem, nem az. És akkor megkapta azt a foltot, aki az FA-t vezeti [Greg Clarke] az Uefa felé pánikolva, mondván: „de nagyon keményen próbálkoznak.” Nem, nem azok. Nem nagyon próbálkoznak. Nem próbálkoznak eléggé. Csinálj többet. Ez elfogadhatatlan. Soha nem szabad olyan futballpályára mennem, amely faji Bet 365 bántalmazásra vár.Ezen a bolygón egyetlen labdarúgónak sem szabadna lennie. ”

Az elmúlt szezonban Taylort bántalmazták a februári Liga első mérkőzést követően, az egykori klubja, az AFC Wimbledon, márciusban pedig a Twitteren, miután a Bradford City ellen megszerezte a győztes gólt. . Taylor egy banán hangulatjel-sorozatot küldött egy fiókból, amelyet később töröltek. “Olyan könnyű elrejtőzni a hamis nevek és ez és ez mögött” – mondja Taylor. „Miért nem akadályozzuk meg az embereket abban, hogy regisztráljanak a közösségi média platformjaira, hacsak nincs [társított] útlevelük, vagy ha nincs vezetői engedélyük? Ráadásul a közösségi média platformjainak felelősséget kell vállalniuk érte. Alapvetően fegyvert adnak valakinek, hogy valaki betöltsön egy golyót és lője azt a fegyvert. Ha nem fogják megállítani vagy felelősségre vonni ezeket az embereket, akkor ki fogja megtenni?Milliárd fontokat keresnek le rólunk platformjaik használatával, de nem akarnak pénzt fektetni e tényleges helyrehozásért. ” Facebook Twitter Pinterest Lyle Taylor néni, Lisa két éve halt meg mellrákban, és a csatár szerint büszke arra, hogy „valami jobbat és nagyobbat csinál”, mint a futballja. Fotó: Benjamin Peters / Benjamin Peters / CAFC repülési. „Nem érdekli őket, hogy mi történik a Premier Ligán kívül, mert a Premier League ott van, ahol a pénz van. De mi változott valójában azóta, hogy Raheem Sterlinget faji módon bántalmazta a Chelsea rajongója? Semmi.Minden héten van egy új történet. Minden átkozott héten. Most unalmas. Túl van azon a ponton, hogy még szájbarágás is. ”

A szívbemarkolóbb történet kétségtelenül az a hatás, amelyet Taylor arra gyakorolt, hogy október 2-án rózsaszínűre halt a haja, ami közeli ügy támogatására szolgál a szíve; csaknem két évvel ezelőtt nagynénje, Lisa mellrákban halt meg, és négy nagyszüle közül háromnak volt vagy volt rákja. Tavaly Taylor, aki a Cancer Research UK Westminster melletti laboratóriumának meglátogatását tervezi, több mint 16 000 fontot gyűjtött össze, idén pedig 14 000 fontot gyűjtött és számol.A múlt hétvégén a Völgy rózsaszínű tenger volt, az egyik szponzor megemelte hirdetési készleteit, a támogatók pedig követték példájukat; az egyik rózsaszínű vadőrnek öltözött. A Fiver: iratkozzon fel, és megkapja a napi futball e-mailt. karszalagok és bögrék jótékonysági célokra fordultak. „Semmi sem fogja legyőzni azt a tényt, hogy jó módon tudtam befolyásolni az embereket, és valahogy kijuttattam az embereket a kagylóból és a bőrükből. Büszke vagyok mindarra, amit a futballban tettem, de még büszkébb, hogy valami jobbat és nagyobbat is meg tudtam csinálni. ”

Ami Charltonot illeti, aki szerdán Bristol Citybe látogat, Taylor alig várja, hogy visszatérjen a pályára.Az ország legjobb nyolc szintje közül hétben szerzett gólt, még Danny Cowley csapatában játszott a Concordon, mielőtt Eddie Howe szerződtette volna a Bournemouth-nál, és mivel Charlton hetedik volt Lee Bowyer alatt az előző szezonban, Taylor nagyban gondolkodik. „Ha kapok egy esélyt, hogy gólt szerezzek a Premier League-ben, azt mondanám, hogy mindent megtettem, és sokkal, de sokkal többet, mint azt valaha is álmodtam volna. Azt mondták, hogy nem vagyok elég jó ahhoz, hogy profi módon játszhassak, és most a 10. évadban vagyok, úgyhogy már megnyertem ezt a csatát. A karrierem egyfajta azon alapult, hogy bebizonyítsam az emberek tévedését, ezért várom, hogy valaki azt mondja nekem, hogy nem tudom megtenni, hogy bebizonyíthassam, hogy tévedtek.