Borja Bastón: hogyan vált a Swansea csatára az illeszkedésből a kifordíthatatlan erővé

A három évvel ezelőtti, 15,5 millió font összegű klubrekord aláírásával Borja helytelen okokból bizonyított egy poszterfiút. Lábjegyzet a Swansea sajnálatos visszaeséséről, miután a kiesésig tartó 20 élvonalbeli meccsből egy gól született. Amikor Borja a szezon nyitónapján ütött, ez volt az első Swansea-gól ​​1022 napig, csak ötödik bajnoki rajtja és első 90 perce a klubnál 2016 novembere óta, amikor Bob Bradley volt az irányító. büszke, történelmi Bury a romokban A klub 41 éve kezdte el legjobban a bajnoki kampányt, és szombaton ízletes 22Bet összecsapást vívott a vezetőkkel, a Leeds Uniteddel, hogy kövesse a Carabao Kupa szerdai döntetlent a Cambridge otthonában.Swansea otthoni formája különösen ellenállhatatlan volt; csak a Manchester City nyert a Liberty Stadionban az ökölvívás napja óta.

Borja reneszánszát kevés szurkoló tervezte, az előrehozott – aki az elmúlt két szezont kölcsönben töltötte La Ligában – kifejezetten ezen a nyáron eladó. hiányzik a 24 fős osztagból, amely az előszezonban Andaluciába utazott, amikor otthon maradt, hogy a 23 éven aluliakkal edzen. “Az elmúlt pár évben kissé” eltűnt a látószögéből, elméjéből “, és Spanyolországban nem igazán tett semmit a figyelem felkeltése érdekében” – mondja Steve Carroll, a Swansea Oh Swansea fanzine szerkesztője. „Senki sem számított rá, hogy visszatér, és amit tett, nagy meglepetést okozott.Mindig hitt abban, hogy rendelkezik ezzel a képességgel, de nem gondoltad volna, hogy valaha is látni fogjuk a Swansea-n. ”

Amikor McBurnie-t, a Swansea talizmánját eladták a szezon előestéjén, Borja átadták a No 9-es inget. Borja a szerződés utolsó évében van, de André Ayew-val – a klub legjobban keresőjével, akit az elnök, Trevor Birch is rendelkezésre 22Bet sportfogadas bocsátott egy újabb felfordulás nyarán – 33,5 millió font tehetség elhatározta, hogy nem fog csendben menni .Jefferson Montero és Jordan Ayew lemerültek, és nem lehetetlen, hogy Borja vagy André Ayew – vagy mindkettő – távozik a hétfői európai határidő lejárta előtt, bár McBurnie értékesítése a Sheffield Unitednek és Daniel James, aki perceken belül eljutott a Leeds aláírásához januárban a Manchester United némi pénzügyi mozgásteret adott a Swansea-nek, aki a párosok maradására számít.

„Kétségbeesetten reméltük, hogy valaki bejön és leveszi a kezünkről; most megnézzük és gondolkodunk: „Mi történik, ha elengedjük őket, és ha elveszítjük őket?” – mondja Nigel Davies, az A Touch Far Vetched című fanzin szerkesztője. Facebook Twitter Pinterest A Swansea vezetőedzője, Steve Cooper átkarolja Borja Bastónt a QPR győzelme után.Fotó: Athena Pictures / Getty Images

Borja átalakulása különösen költséges volt Davies számára, aki Aaron O’Shea bérlettársával együtt vállalta, hogy £ 1-t adományoz minden Swansea bajnoki pontért és gólért. pontot ebben a szezonban a helyi samaritánusok fiókjának. “Valahányszor Borja gólt szerez, akkor egy kis jókedv támad, aztán:” Ez már egy újabb toll, de ha meg tudja tartani a mesterhármast a következő fizetésemig, akkor megköszönöm “- mondja Davies. nevetés. “Ez segíteni fogja őket az edzési költségek egy részében, ami viszont megmentheti valakinek az életét.”

Cooper, a liverpooli akadémia korábbi vezetője, aki két évvel ezelőtt megnyerte a 17 éven aluliak világkupáját Angliával ott folytatta, ahol Graham Potter abbahagyta, átadva a fiatal játékosok felelősségét és lehetőségét a boldoguláshoz, a jamaicai születésű szélső, Jordon Garrick, a legfiatalabb fiatalember, aki a 23 éven aluliaktól kezdve az első csapatig járt, James módjára , Connor Roberts és Joe Rodon.Garrick robbanásszerű sebessége és trükkje segített egy büntetőt megnyerni a QPR-ben (ahol Swansea-t McBurnie örvendeztette meg a vendégcsapatban), és a 21 éves játékos nem nézett vissza azóta, hogy Ossett Albionot cserélte, és a rögbi bajnokságban szereplő Bradford Bulls-szal edzett Swansea-nak. 18 hónappal ezelőtt. A Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi futball e-mailt. „A rajongótábor számára, aki megpróbálja túltenni magát Dan James elvesztésén, Garrick kitöltötte ezt a kis rést, és ami Borját illeti, betölti McBurnie szerepét, gólokat szerez és ledolgozza a diót.Úgy tűnt, hogy Swansea-i karrierje elhanyagolható katasztrófaként fog lebukni, de valószínűleg ez a legnagyobb visszatérés, mióta Morecambe és Wise kilenc Beeb-es év után visszatért az ITV-be. ”

Michu-val való összehasonlítások elragadtatottak. de a remény az, hogy még sok minden van még, Borja Swansea-ban élettársával és hét hónapos fiával, Enzóval telepedett le. “Amikor először járt itt, akkor küzdő csapatból került ki és ki, amikor a Premier League alján a kiesés ellen küzdöttünk” – mondja Lee Trundle, a Swansea volt támadója. “Nem hiszem, hogy valaha is érezte volna igazán ezt a szeretetet, de azt hiszem, hogy Cooper beletette magát, beszélt vele, átkarolta, és úgy gondolom, hogy mindennél jobban akarja.

” Ez megadva a szabadságot, hogy menjen és játsszon.És nem érdekel, ki vagy, csatárként szükséged van erre a szeretetre a rajongóktól, a menedzseredtől. Ha ez megvan, akkor teljesen más gondolkodásmóddal rendelkezhet. Néha megpróbáltam egy trükköt vagy megpróbáltam egy lövést, és néha nem jött ki – de a rajongók mindig mögém kerültek -, és amikor ezzel a szabadsággal játszol, nem félsz hibázni vagy levinni, Borja pedig ennek valóban hasznát veszi jelenleg. ”Beszélgetési pontok